Modeltogklubben Frichs(også kaldet Frichsklubben)


Frichsklubbens logo

Som enhver anden glødende modeljernbane-entusiast, er også jeg medlem af en modeljernbaneklub. Jeg har altid været et foreningsmenneske, og været af den overbevisning at - har man en hobby, får man mest ud af den sammen med ligesindede. Jeg har jo været akvarist i mange år, og derfor også medlem af en akvarieforening eller 2 i over 30 år. Nåmenaltså - Frichsklubben:

Lokalerne

Frichsklubben holder til i Frichsparken 40A kælderen i Aabyhøj i/ved Aarhus, og i en kælder har vi et stort lokale med plads til både en H0- og N-bane. Derudover er der et mindre "for"-lokale med et langt kaffebord (kaffe ska´ der jo te´), samt et arbejdsbord, hvor man kan lodde, lave træer o.lign. - men - kaffebordet er mest besøgt :o)

Det velbesøgte kaffebord

Det velbesøgte kaffebord - her til glögg og æwlskiver julen 2014.

Ivan og Thomas hyggesnakker

Vi mødes

- hver onsdag aften fra kl. 19:00. N-gruppen møder dog også mandag, men ikke fast - det aftales fra gang til gang - typisk på foregående onsdagsmøde, men...

ALLE har en nøgle til lokalerne, og det står ethvert medlem frit for, at smutte en tur ned i klubben for enten at køre med sit materiel, eller bygge på et af de mange projekter som stadig mangler at blive færdiggjort.

Projekter

Det tilstræbes at ALLE (eller så mange som muligt), har et-eller-andet de kan gå og lave på klubbens anlæg, så man ikke bare sidder og drikker kaffe og pludrer hele aftenen, men det er selvfølgelig frivilligt.

Der er projekter nok, og langt de fleste i klubben roder med det de er bedst til og har mest interesse for. Det være sig landskabsopbygning, elektronik eller fremstilling af træer etc.

Benzinhavnen

Mit projekt pt. Skal laves om så det ikke bli´r så rodet.

Carsten Johansen - formand

Formanden Carsten Johansen i arbejde :o)

Drejeskiven på N-anlægget

Drejeskiven på N-anlægget

Anlæggene

Spor H0: Digital 3-skinne-drift og med Fallers CarSystem.

Spor N: Digital.

Fælles for begge er, at de er under stadig opbygning og ændring. Det vides ikke hvor mange meter skinner der er på anlæggene, men mange medlemmer har stor glæde af at se deres materiel rulle afsted på et anlæg som er større end det de har derhjemme.

Station på H0-anlægget

En lille landsbystation på H0-anlægget.

Hjemmesiden

- er pt under opbygning, og der arbejdes intenst på at få den færdig og op at køre.

Se selv: frichsklubben.dk

Når den kommer op, vil den kunne tilbyde medlemmer egen profil, hvor de kan præsentere hvad de sidder og nørkler med derhjemme.

Materielgård

Ellers:

Som noget helt essentielt, sætter vi det gode kammeratskab højt, hvilket afspejler sig i, at vi alle har en god oplevelse med hjem hver gang vi har været samlet i klubben, eller har været på fællestur.

Vi tager nemlig med jævne mellemrum også på tur til enten en modeltogsmesse, besøger andre klubber, eller smutter en tur til f.eks. Tyskland og kigger på deres store og flotte anlæg, og ditto messer.

Og endelig er det vores ønske, at vi indbyrdes kan inspirere hinanden til at få meget mere ud af denne skønne hobby...

Noget for dig?

- er du velkommen til at kontakte mig for et besøg eller 2 :o)

H0-anlægget